Afspraak maken? +31 (0)6 5517 2842

Botox Rimpelbehandeling Video blog

Botox Rimpelbehandeling Video blog

Botulinetoxine behandeling

Botox Rimpelbehandeling Video met vriend Tom

Tom is een goeie vriend die ik al heel lang ken. En hij benaderde me niet zo lang geleden met de vraag van: goh, ik word een dagje ouder, ik krijg een rimpeltje hier en daar en ook al ben ik een man: ik ben er gewoon niet blij mee – kun je daar iets mee? 

Zelf had hij al een beetje het idee van: goh, zou een botoxbehandeling misschien iets voor me zijn? En aan de hand van deze video zult u voor uzelf op basis van het verhaal van Tom ook kunnen kijken van: is een botoxbehandeling misschien iets ook voor mij?

Ik ben inmiddels al 26 jaar arts gespecialiseerd in verschillende anti-agingbehandelingen en we hebben besloten om de behandeling van Tom op video te zetten om door zijn ogen u een beeld geven van: hoe werkt zo’n botoxbehandeling nou eigenlijk?

Goeie vriend of niet: ik ga Tom niet behandelen zonder dat ik eerst een intake bij hem heb gedaan. En een intake houdt onder andere in dat ik eerst een serie foto’s van iemand schiet, want je wil een goed idee hebben van zo ziet iemand er nu uit, zodat je vergelijkingsmateriaal hebt voor na de behandeling. 

Verder wil je ook iemands gezicht goed bekijken om te zien: komt iemand überhaupt wel voor een behandeling in aanmerking? Want het is niet gezegd dat iedereen een geschikte kandidaat is voor botox. Zo zijn er sowieso bepaalde aandoeningen zoals bepaalde neurologische ziektes zoals MS, waarbij het helemaal niet verstandig is om een botulinetoxinebehandeling op iemand los te laten. 

Je kijkt naar iemands gezicht. Bij sommige mensen kan het bij voorbeeld ook zijn dat de wenkbrauwen iets laag hangen en dan moet je wel weten dat als je iemand kleine botoxprikjes in het voorhoofd geeft, dat daardoor die voorhoofdsspier gaat ontspannen. Maar daardoor kan het ook zo zijn dat dan de wenkbrauwen lager komen te hangen, dus dat zijn allemaal dingen die je mee moet nemen in je beoordeling: kun je iemand behandelen, zo ja: hoeveel prikjes geef je iemand – heel erg belangrijk.

Wat ik altijd doe – en niet ieder arts doet dat per definitie – is dat ik kleine puntjes zet, dat ik de plekjes markeer waar ik een botoxinjectie wil geven. Ik vind het gewoon prettig zodat ik goed zie waar ik de spier ga injecteren en wat ook van belang is om te weten is dat je niet moet verwachten dat op het moment dat je voor een behandeling komt, dat je dan na een half uur met een heel mooi glad gezicht weer buiten staat. Want het duurt gemiddeld 3, 4, 5 dagen voordat de behandeling gaat aanslaan en je kan eigenlijk pas na 10 dagen zo’n beetje het uiteindelijke effect van de botox beoordelen van: is dit wat je wilde bereiken?

En meestal doe ik het ook zo dat ik mensen na een dag of 10, uiterlijk 14 terug zie om te kijken van: is het inderdaad wat we ervan verwachten? Bij sommige mensen is het namelijk nodig om nog een klein nabehandelingetje, een touchup doen, en wat ook dan heel belangrijk is, als je al besluit dat je iemand een extra behandeling laat doen, dat je  zorgt dat je dat binnen – laten we zeggen – 14 dagen na de oorspronkelijke behandeling doet. Wat je je dan goed moet realiseren dat is als je later terug gaat komen bij de arts, dat je wel eens in een situatie terecht kan komen dat je op dat moment niet meer behandeld kan worden. Het is namelijk zo dat als je na een dag of 14 nog een behandeling gaat doen, dan zit er theoretisch een kans in dat je antistoffen tegen de botox gaat ontwikkelen en dan werkt de botox niet meer. Dus als je in de toekomst dan weer een behandeling moet doen, ja dan heb je er gewoon niks meer aan. Dus als je aanvullende behandeling doet, zorg dat je binnen een week of 2 terug bent bij de arts. Gaat dat niet lukken dan moet je minimaal 3 maanden wachten. Dus nooit zeggen van ja, ook als de behandeling wel aanslaat maar na 2 maanden zie ik alweer ergens een rimpeltje dus ik ga maar weer terug naar de arts – nee, je moet minimaal 3 maanden wachten voordat je een nieuwe behandeling gaat doen.

Over het algemeen wordt een behandeling met botulinetoxine beschouwd als een luxebehandeling en dat is natuurlijk ook zo: het merendeel van de mensen die doet een behandeling omdat ze er beter uit willen zien en ze willen hun rimpeltjes aanpakken. Maar toch zijn er een aantal aandoeningen waarbij botox zeker geen luxe is en waarbij een behandeling ook nuttig is. Bij voorbeeld: torticollis. Dat is een neurologische aandoening waarbij er een verkramping van de nekspier optreedt en mensen krijgen een soort dwangstand, kunnen hun hoofd niet goed bewegen en met behulp van een aantal kleine prikjes wordt de spier ontspannen en kunnen ze hun hoofd wel weer wel normaal bewegen. Maar ook tandenknarsen – gebeurt van ’s nachts, mensen zijn zich er niet van bewust dat ze tijdens hun slaap met hun tanden over elkaar schuren en dus eigenlijk hun tanden afslijten. Met een paar simpele prikjes in de wangspier is het mogelijk om de wangspier wat te ontspannen en op die manier ook min of meer van het tandenknarsen af te komen.

Lydia Boeken, arts  – Amsterdam Kliniek

Ik vroeg dokter Boeken om mijn gezicht met botoxinjecties aan te pakken. Ze was heel grondig in de voorbereiding voor de behandeling en vertelde precies wat ze aan het doen was tijdens de injecties. Haar zorg na de behandeling was ook erg prettig. Ik kom zeker terug om opnieuw van Lydia’s diensten gebruik te maken en kan haar van harte aanbevelen.

Tom Foyer - Colorado Springs, USA

Als man ben ik lang terughoudend geweest voor wat betreft cosmetische behandelingen. Toch was ik benieuwd of verouderingsverschijnselen een beetje konden worden verzacht. Ondanks mijn bedenkingen heb ik Lydia opgezocht en ze heeft de voors en tegens op een professionele wijze met me doorgepraat. Ze nam ruimschoots de tijd om te kijken wat ik nodig had en niet in het minst wat op mijn leeftijd realistisch haalbaar was. Voor mij was het belangrijk dat Lydia mij op een goede en oprechte manier advies heeft gegeven en ik heb me daarna met een goed gevoel door Lydia laten behandelen. Ik ben blij met het uiteindelijke resultaat en kan haar daarom van harte aanbevelen.

Peter Huge, Abcoude

Neem contact op voor meer informative over Botox behandeling