Afspraak maken? +31 (0)6 5517 2842
 
Veelgestelde vragen

Restylane Skinboosters

Hoe lang duurt het voordat het effect van een Restylane Skinboosters behandeling zichtbaar wordt?

Dat hangt ervan af waarvoor de behandeling wordt gedaan. In het geval van fijne lijntjes zal het effect van de micro-injecties meteen al zichtbaar zijn. Daar staat tegenover dat voor verbetering van de algehele huidkwaliteit het minimaal 3 weken duurt voordat het resultaat te zien is.

Is één behandeling voldoende?

Een behandeling met Restylane Skinboosters is altijd tijdelijk, aangezien het in de loop der tijd door het lichaam wordt afgebroken. In het geval van verbetering van de algehele huidkwaliteit raden we sowieso het volgende opstartschema aan om een optimaal effect te krijgen:

• behandeling 1, daarna 3 weken wachten
• behandeling 2, opnieuw 3 weken wachten en beoordelen
• behandeling 3 alleen indien nodig

Om het effect op de lange termijn goed te kunnen vasthouden, wordt eenmalige behandeling na 4-5 maanden geadviseerd.

Is de behandeling pijnlijk?

De oppervlakkige micro-injecties geven nauwelijks pijnklachten. Eventueel is het mogelijk om de huid met een lidocaïnecrème ter verdoven.

Is een behandeling met Restylane Skinboosters veilig?

Ja. Restylane Skinboosters is een vorm van niet-permanente filler. Dit houdt in dat het lichaam het product in de loop der tijd zelf afbreekt. In het verleden werden in eerste instantie alleen permanente fillers gebruikt waarvan later bleek dat deze complicaties, zoals ontstekingen, konden veroorzaken. Daarom zijn permanente fillers met ingang van 2015 voor cosmetische doeleinden verboden.