Afspraak maken? +31 (0)6 5517 2842
 
Veelgestelde vragen

Botox

Hoe lang duurt het voordat het effect van een botulinetoxine / Botox® behandeling zichtbaar wordt?

Ongeveer 3-5 dagen na de behandeling begint het resultaat zichtbaar te worden; na 2 weken is het resultaat optimaal.

Is één behandeling voldoende?

Een behandeling met botulinetoxine is altijd tijdelijk, aangezien het na een bepaalde tijd is uitgewerkt. Hoe lang het resultaat zichtbaar blijft, kan per persoon verschillen, aangezien het onder meer afhangt van de sterkte van de behandelde spieren en of iemand al eerder is behandeld. Daardoor varieert het tussen de 3-6 maanden.

Is de behandeling pijnlijk?

Het kan zijn dat de behandeling een lichte gevoeligheid veroorzaakt. Deze is dermate minimaal dat een verdoving niet nodig is. Overigens heeft deze gevoeligheid niets te maken met de botulinetoxine zelf maar met de zoutoplossing waar de botulinetoxine in is opgelost.

Is botulinetoxine veilig?

Ja. Botulinetoxine wordt al heel lang (meer dan honderd jaar) zonder enig probleem voor allerlei medische aandoeningen gebruikt, bijvoorbeeld door de neuroloog en uroloog. Gebruik binnen de cosmetische geneeskunde is een veel recentere ontwikkeling. Er is nog nooit  bewijs gevonden dat botulinetoxine bij gezonde mensen schadelijke bijwerkingen zou hebben. Het is wel zo patiënten met  bepaalde zenuwaandoeningen, zoals myasthenia gravis, geen behandeling met botulinetoxine mogen ondergaan, omdat hierdoor hun klachten zouden kunnen versterken.