Afspraak maken? +31 (0)6 5517 2842
Integrale

Geneeskunde

Better Health,

Longer Life

De Amsterdam Kliniek, opgericht door dokter Lydia Boeken, werkt op basis van de integrale geneeskunde als aanvulling op advies en behandelingen die u mogelijk al bij uw huisarts of specialist hebt ondergaan. Ze gebruikt methoden die erop gericht zijn om de gezondheid op natuurlijke wijze te bevorderen en ziekten te bestrijden zonder dat hierbij schadelijke bijwerkingen optreden.

In eerste instantie zal ze uw gezondheidstoestand beoordelen op basis van de algemene/conventionele geneeskunde. Dit betekent onder meer: het invullen van een anamnese(vragen)formulier, een algemeen lichamelijk onderzoek en eventueel een bloed- of ander regulier onderzoek. Waar nodig of gewenst kunnen ook conventionele behandelmethoden worden ingepast als onderdeel van de aanpak. Vervolgens wordt bekeken welke complementaire behandeling gewenst is. Want dat is het grote pluspunt van een benadering op basis van de integrale geneeskunde: gebruik maken van het beste dat de algemene  en complementaire geneeskunde te bieden hebben.

Better Health, Longer Life - Amsterdam Kliniek
Een afspraak maken bij de Amsterdam Kliniek?
orthomoleculair geneeskunde

Orthomoleculaire

geneeskunde

Naast de algemene geneeskunde is de visie van de Amsterdam Kliniek gebaseerd op de orthomoleculaire geneeskunde. Orthomoleculaire geneeskunde berust op het gebruiken van stoffen die van nature in het lichaam vóórkomen (vitamines, mineralen, enzymen, aminozuren, etc.), in de vorm van voedingssupplementen. Voedingsadviezen spelen hierbij ook een belangrijke rol.

De orthomoleculaire geneeskunde kan worden ingezet bij de behandeling van talloze ziekten, variërend van aderverkalking tot kanker. Het kan ook preventief worden toegepast als belangrijke bescherming tegen degeneratieve aandoeningen zoals slijtage en versnelde veroudering, waarmee een bijdrage aan anti-aging  wordt geleverd. Daarnaast kan de orthomoleculaire geneeskunde helpen de gezondheid te optimaliseren door het afweersysteem te stimuleren. Indien gewenst kan een behandeling met bio-identieke hormonen succesvol worden geïntegreerd.

meer over orthomoleculaire geneeskunde

Voedsel

overgevoeligheid

Het is de realiteit dat de reguliere geneeskunde voor bepaalde symptomen niet altijd een duidelijke oorzaak kan vinden. Wat velen niet weten is dat nogal wat aandoeningen in feite kunnen worden toegeschreven aan de aanwezigheid van een verborgen voedselovergevoeligheid (intolerantie).

Dokter Lydia kan deze overgevoeligheden opsporen en behandelen. Voorbeelden van enkele aandoeningen zijn:

• chronische vermoeidheid – ME
• fibromyalgie & andere reumatische aandoeningen
• ziekte van Crohn, colitis ulcerosa, spastische dikke darm
• eczeem, acne & netelroos
• migraine & andere vormen van hoofdpijn

meer over voedselovergevoeligheid
voedselovergevoeligheid,
anti-aging Amsterdam Kliniek

Anti-

Aging

Veroudering op zich is een onontkoombaar gegeven, maar het verouderingsproces kan als gevolg van interne en externe factoren wel worden versneld. Anti-aging streeft ernaar om het verouderingsproces te vertragen of zelfs terug te draaien met het doel langer te leven met behoud van een goede gezondheid.

meer over anti-aging

Bio-identieke

hormonen

Veroudering gaat gepaard met een gestage afname van essentiële hormonen die tot de meeste verouderingsklachten leiden. Bio-identieke hormonen kunnen gebruikt worden om deze tekorten tegen te gaan in een poging om niet alleen de handrem op het verouderingsproces te trekken maar ook daadwerkelijk verouderingsklachten te kunnen verminderen.

meer over bio-identieke hormonen
Bio-identieke hormonen Amsterdam Kliniek
orthomoleculaire kankerbehandeling

Orthomoleculaire

ondersteuning bij kanker

Hoewel een reguliere kankerbehandeling vaak de onvermijdelijk weg tot succesvol herstel is, bestaan er tevens aanvullende manieren om kanker te bestrijden. De orthomoleculaire benadering is er niet alleen op gericht om de bijwerkingen van reguliere behandelingen te beperken en de effectiviteit hiervan te stimuleren, maar biedt ook een op zichzelf staande antikankerwerking.

meer over orthomoleculaire ondersteuning bij kanker

Psoriasis-Psorinovo

behandeling

Een meer recente en succesvolle specialisatie is de aanpak van psoriasis. Dokter Lydia past de Psorinovo-behandeling toe en boekt hiermee zeer goede resultaten.

meer over de psoriasis psorinovo behandeling
psorinovo behandeling

Deze pagina delen: