Afspraak maken? +31 (0)6 5517 2842
Veelgestelde vragen

Anti-Aging

Dekt mijn ziektekostenverzekering een anti-aging behandeling bij de Amsterdam Kliniek?

Dit hangt van uw verzekeraar af. U dient in ieder geval een aanvullend pakket te hebben, want een basisverzekering alleen is per definitie niet voldoende. Een aantal verzekeraars vergoedt gedeeltelijk, de tijden dat alles werd vergoed zijn helaas definitief voorbij. Dokter Boeken is lid van de Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde (AVIG)) en de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG). Het is zinnig om dit te noemen wanneer u bij uw verzekeraar informeert, aangezien lidmaatschap van het AVIG en/of MBOG een eventuele vergoeding meer waarschijnlijk maakt.

Waarom anti-aging? Waarom zou ik ook maar iets extra’s doen dan gewoon mijn leven te leven?

Het staat u vanzelfsprekend vrij niets extra’s te doen als u dat u niet wil. Wij gaan er vanuit dat je maar één leven hebt, en als er manieren zijn om de kwaliteit en lengte hiervan te verbeteren, waarom dan niet.

Ik heb erg veel last van vaginale droogte – mijn seksleven ligt daardoor vrijwel plat. Kunnen bio-identieke hormonen hier iets aan doen?

Jazeker. Door een bio-identieke hormoongel op de binnenkant van de armen te smeren zal het hormoon door de bloedvaten van de huid worden opgenomen, waarna het vaginale slijmvlies zich herstelt. Pijn en irritatie tijdens seks kunnen hierdoor volledig verdwijnen.

We eten gezond, sporten regelmatig en leiden een betrekkelijk normaal en actief leven. Wat hebt u te bieden dat dit nog verder zou kunnen verbeteren?

We kunnen uw conditie optimaliseren door een op maat gesneden dieetadvies en u adviseren over het adequaat gebruik van voedingssupplementen waarmee onder meer het afweersysteem kan worden gestimuleerd, aderverkalking kan worden afgeremd en schadelijke toxische metalen kunnen worden verwijderd. Zo nodig kunnen bepaalde hormoontekorten worden aangevuld met behulp van bio-identieke hormonen.