Afspraak maken? +31 (0)6 5517 2842
 
Veelgestelde vragen

Fillers

Hoe lang duurt het voordat het resultaat van een behandeling met fillers zichtbaar wordt?

Afhankelijk van waar de filler wordt ingespoten, kan het resultaat meteen al zichtbaar zijn. Het uiteindelijke resultaat kan in bepaalde gevallen nog een aantal dagen op zich laten wachten, aangezien er enige zwelling kan optreden.

Is één behandeling voldoende?

Een fillerbehandeling is altijd tijdelijk, aangezien een filler in de loop der tijd door het lichaam wordt afgebroken. Hoe lang het resultaat zichtbaar blijft, kan per persoon verschillen, omdat niet iedereen dezelfde stofwisseling heeft. Zo zal bij een actieve sporter een filler minder lang blijven zitten dan bij iemand die veel minder actief is. Wat verder een verschil maakt is waar de filler wordt ingespoten: op een plek die veel of juist weinig beweegt. Lipfillers gaan daarom over het algemeen minder lang mee, omdat de mond altijd zeer intensief bewogen wordt in tegenstelling tot andere delen van het gezicht.

Is de behandeling pijnlijk?

Aangezien de meeste fillers een verdovingsmiddel (lidocaïne) bevatten, wordt de behandeling door vrijwel iedereen als pijnloos ervaren. Daarnaast is het mogelijk om met een lidocaïnecrème de huid te verdoven en in het uiterste geval kan ook een verdovende injectie worden gegeven (maar dit wordt betrekkelijk weinig gedaan).

Is een fillerbehandeling veilig?

Ja. De oorspronkelijke fillerbehandelingen werden uitgevoerd met zogenaamde permanente fillers. Deze bleken na verloop van tijd allerlei complicaties te veroorzaken, zoals ontstekingen. Daarom zijn sinds 2015 permanente fillers voor cosmetische doeleinden verboden en worden alleen nog niet-permanente fillers gebruikt die het lichaam in de loop der tijd zelf afbreekt.