Afspraak maken? +31 (0)6 5517 2842
Bio-identieke

hormonen

Afname van

essentiële hormonen

Het verouderingsproces begint al op de dag dat we geboren worden. Een verminderd uithoudingsvermogen en afnemende spierkracht, huidveroudering, vaginale droogte, libidoverlies en geheugenstoornissen zijn slechts het topje van de ijsberg als het gaat om klachten die kunnen ontstaan. Eén van de oorzaken van deze klachten is de gestage afname van essentiële hormonen die allerlei lichaamsprocessen sturen en beïnvloeden. De Amsterdam Kliniek gebruikt bio-identieke hormonen om deze tekorten tegen te gaan in een poging niet alleen de handrem op het verouderingsproces te trekken, maar ook daadwerkelijk verouderingsklachten te verminderen. Daarom kunnen deze hormonen succesvol worden ingezet bij een anti-aging behandeling.

Bio-identieke hormonen (Bioidentical hormones) Amsterdam Kliniek

Na de menopauze kreeg ik last van vaginale droogte. De standaard hormoonbehandeling werkte niet en gemeenschap werd onmogelijk. Dokter Boeken gaf me een bio-identieke hormoongel die ik op de binnenkant van mijn armen wrijf en mijn seksleven drastisch heeft veranderd: geen viezige plaatselijke behandeling en pijnvrije sex. Mijn man en ik zijn erg dankbaar!

Naam bekend bij Amsterdam Kliniek

integrale en cosmetische geneeskunde

Bio-identieke

Hormonen

Daarnaast kunnen bio-identieke hormonen vaak dankbaar worden gebruikt om menstruele klachten te behandelen of problemen (zoals opvliegers en slapeloosheid) die tijdens of na de menopauze ontstaan, te verhelpen. Bio-identieke hormonen zijn hormonen die dezelfde (identieke) chemische samenstelling hebben als hormonen die door het lichaam zelf worden maakt. Dit in tegenstelling tot synthetische hormonen die weliswaar op de hormonen die van nature door het lichaam zelf worden gemaakt lijken, maar het dus niet zijn. Daarom worden ze vaak beter verdragen en zijn  de bijwerkingen ook veel beperkter dan wanneer synthetische hormonen worden gebruikt. Er zijn verschillende soorten bio-identieke hormonen, waarvan oestradiol, progesteron, testosteron, DHEA en pregnenolon de meest bekende zijn.

Bio-identieke hormonen worden over het algemeen toegepast in de vorm van een gel. Deze wordt op de huid aangebracht en door de onderhuidse, oppervlakkige bloedvaten opgenomen. Voordeel is dat de lever op deze manier veel minder wordt belast dan wanneer (synthetische) hormonen oraal worden ingenomen. Daardoor is de kans op allerlei bijwerkingen miniem, terwijl synthetische hormonen (zeker bij langdurig gebruik) de kans op onder meer trombose vergroten.

Een afspraak maken bij de Amsterdam Kliniek?

Vragen over

bio-identieke hormonen?

naar de veelgestelde vragen

Deze pagina delen: