Afspraak maken? +31 (0)6 5517 2842
Orthomoleculaire ondersteuning

Bij Kanker

Positieve

benadering

Met de diagnose kanker thuiskomen is een traumatische gebeurtenis die vaak gevoelens van hulpeloosheid en verbijstering genereert. Wat behandeling betreft richt de reguliere geneeskunde zich op opereren, chemotherapie, bestraling of medicijnen. Dit kan gevoelens van machteloosheid veroorzaken; wat rest is om deze behandelingen zo goed en zo kwaad als het kan over je heen te laten komen. Er zijn manieren om jezelf een actieve participant te laten worden in het genezingsproces. Een orthomoleculaire kankerbehandeling is hiervoor een goede methode.

In maart 2016 werd bij mij borstkanker in een vroeg stadium vastgesteld, maar ik koos voor een niet-conventionele kankerbehandeling in een privékliniek in Beieren. Terug in Nederland vond ik dokter Lydia Boeken die me geholpen heeft mijn afweersysteem te versterken en mijn energieniveau enorm heeft opgekrikt. Tot nu toe ziet de echo er volstrekt normaal uit en ik beveel haar van harte aan als een kundig ondersteuner.

Vicky Enea, Amsterdam

Mijn broer, zus en ik willen u nog bedanken voor al uw hulp tijdens de ziekte van mijn moeder. Ze had erg veel vertrouwen in u en ik weet zeker dat ze, dankzij uw spullen, veel langer heeft geleefd dan dat ze anders had gedaan. Ik hoorde afgelopen week nog van 2 vriendinnen (werkzaam als huisarts en de andere als gynaecoloog) dat ze erg verbaasd waren dat onze moeder het zo lang heeft volgehouden. We hebben nu nog een aantal leuke dingen met haar kunnen doen, omdat zij zich lange tijd ook zo goed voelde. Nogmaals onze hartelijke dank!

Naam bekend bij de Amsterdam Kliniek

Orthomoleculaire ondersteuning bij kanker

Aanvullende

behandeling

Hoewel een reguliere kankerbehandeling vaak de onvermijdelijk weg tot succesvol herstel is, bestaan er tevens aanvullende manieren om kanker te bestrijden. Een orthomoleculaire kankerbehandeling is er niet alleen op gericht om de bijwerkingen van reguliere behandelingen te beperken en de effectiviteit hiervan te stimuleren, maar biedt ook een op zichzelf staande antikankerwerking.

Het praktische probleem waar kankerpatiënten tegenaan lopen is de juiste complementaire behandeling te kiezen. Gezien de veelheid aan mogelijkheden kan dit een verwarrende en soms ook riskante aangelegenheid zijn. De Amsterdam Kliniek biedt de mogelijkheid om op een verantwoorde manier een aanvullende kankerbehandeling te doen. Hierbij ligt het accent op de orthomoleculaire aanpak van kanker met vitamines en dieet.

Voedingssupplementen

& Dieetadvies

Onze focus is gericht op het samenstellen van een voedingssupplementenadvies dat conventionele kankerbehandelingen ondersteunt en tegelijkertijd het afweersysteem stimuleert. Daarnaast hebben bepaalde voedingssupplementen ook directe antikankereigenschappen. Het vaststellen van een goed supplementenadvies, dat onder andere een hoge dosis vitamine C en tevens het eiwit glutathion bevat, is essentieel voor het bevechten van kanker en het beïnvloeden van tumorgroei.

Een ander belangrijk aspect bij een orthomoleculaire kankerbehandeling zijn dieetadviezen. Veel antikankerdiëten zijn gebaseerd op het gegeven dat wat je eet zowel de tumorgroei alsook het afweersysteem beïnvloedt. Wij kunnen u helpen een dieet samen te stellen dat goed voor u is en, sterker nog, een dieet waar u zich ook aan zult kunnen houden. Een voorbeeld van zo’n dieet is het Houtsmuller-dieet. We kunnen u tevens adviseren over hoe u rond de tijd dat u chemotherapie moet ondergaan uw dieet het beste kunt aanpassen. Zo kunnen bijwerkingen tot een minimum worden beperkt maar tegelijkertijd wordt de effectiviteit van uw chemo geoptimaliseerd.

Verder is het mogelijk om door middel van bloedonderzoek een indruk te krijgen van het niveau van oxidatieve stress. Oxidatieve stress is een maat voor de aanwezigheid van vrije radicalen; dit zijn agressieve moleculen die een belangrijke rol spelen bij kanker en die door middel van gerichte voedingssupplementen (anti-oxidanten) kunnen worden ingedamd.

U dient zich ervan bewust te zijn dat complementaire behandelingen nooit als een vervanging voor reguliere kankertherapieën beschouwd mogen worden!

orthomoleculaire kankerbehandeling
Een afspraak maken bij de Amsterdam Kliniek?

Vragen

over ondersteuning bij kanker?

naar de veelgestelde vragen

Deze pagina delen: