Afspraak maken? +31 (0)6 5517 2842
Botulinetoxine

Botox

Gladder

gezicht

Bepaalde rimpels worden veroorzaakt door een te hoge spierspanning – vandaar de naam dynamische rimpels. De verkrampte spier trekt namelijk de huid die over de spier heenligt mee, waardoor rimpels ontstaan. In dit geval kan een kleine hoeveelheid botulinetoxine (Botox ®) in de spier worden ingespoten. Botulinetoxine is een eiwit dat gemaakt wordt door de bacterie Clostridium botulinum. Het remt de prikkeloverdracht van de zenuwbanen naar de spieren, zodat de spieren minder goed kunnen samentrekken en dus gedwongen worden te ontspannen. Doordat de spier ontspant, zal de overliggende huid ook gaan ontspannen en worden de rimpels veel minder zichtbaar of verdwijnen zelfs helemaal. Denk bij deze rimpel behandeling met name aan kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdsrimpels. Het is van belang om zeer kleine hoeveelheden botulinetoxine te gebruiken, omdat de Amsterdam Kliniek wil voorkómen dat iemand een uitdrukkingsloze “frozen face” ontwikkelt.

rimpel behandeling
Sorry, no posts matched your criteria.
Botulinetixine Botox - gummy smile, bunny lines, rimpels

Nog meer

toepassingen

Daarnaast gebruikt de Amsterdam Kliniek botulinetoxine onder meer voor het verminderen van de gummy smile (zichtbaar tandvlees bij lachen), tandenknarsen, bunny lines (neusrimpels), overmatig zweten (hyperhidrose) en rimpels in de kin die ontstaan door verhoogde spieractiviteit.

Overigens is het effect van het inspuiten van botulinetoxine altijd tijdelijk:  na 3-5 maanden is de injectie meestal uitgewerkt. Naarmate de behandeling vaker wordt gedaan, houdt de werking over het algemeen langer aan en hoeft de behandeling daarom minder vaak herhaald te worden. Wel is belangrijk om minimaal 3 maanden te wachten met een vervolgbehandeling. Wordt de behandeling namelijk te snel herhaald, dan is er een kans dat het lichaam ongevoelig voor de botulinetoxine gaat worden en dan helemaal niet meer werkt.

Neem contact op voor een gratis gezichtsanalyse