Afspraak maken? +31 (0)6 5517 2842
Botulinetoxine

Botox

Gladder

gezicht

Bepaalde rimpels worden veroorzaakt door een te hoge spierspanning – vandaar de naam dynamische rimpels. De verkrampte spier trekt namelijk de huid die over de spier heenligt mee, waardoor rimpels ontstaan. In dit geval kan een kleine hoeveelheid botulinetoxine (Botox ®) in de spier worden ingespoten. Botulinetoxine is een eiwit dat gemaakt wordt door de bacterie Clostridium botulinum. Het remt de prikkeloverdracht van de zenuwbanen naar de spieren, zodat de spieren minder goed kunnen samentrekken en dus gedwongen worden te ontspannen. Doordat de spier ontspant, zal de overliggende huid ook gaan ontspannen en worden de rimpels veel minder zichtbaar of verdwijnen zelfs helemaal. Denk bij deze rimpel behandeling met name aan kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdsrimpels. Het is van belang om zeer kleine hoeveelheden botulinetoxine te gebruiken, omdat de Amsterdam Kliniek wil voorkómen dat iemand een uitdrukkingsloze “frozen face” ontwikkelt.

Ik vroeg dokter Boeken om mijn gezicht met botoxinjecties aan te pakken. Ze was heel grondig in de voorbereiding voor de behandeling en vertelde precies wat ze aan het doen was tijdens de injecties. Haar zorg na de behandeling was ook erg prettig. Ik kom zeker terug om opnieuw van Lydia’s diensten gebruik te maken en kan haar van harte aanbevelen.

Tom Foyer - Colorado Springs, USA

Als man ben ik lang terughoudend geweest voor wat betreft cosmetische behandelingen. Toch was ik benieuwd of verouderingsverschijnselen een beetje konden worden verzacht. Ondanks mijn bedenkingen heb ik Lydia opgezocht en ze heeft de voors en tegens op een professionele wijze met me doorgepraat. Ze nam ruimschoots de tijd om te kijken wat ik nodig had en niet in het minst wat op mijn leeftijd realistisch haalbaar was. Voor mij was het belangrijk dat Lydia mij op een goede en oprechte manier advies heeft gegeven en ik heb me daarna met een goed gevoel door Lydia laten behandelen. Ik ben blij met het uiteindelijke resultaat en kan haar daarom van harte aanbevelen.

Peter Huge, Abcoude

rimpel behandeling

Nog meer

toepassingen

Daarnaast gebruikt de Amsterdam Kliniek botulinetoxine onder meer voor het verminderen van de gummy smile (zichtbaar tandvlees bij lachen), tandenknarsen, bunny lines (neusrimpels), overmatig zweten (hyperhidrose) en rimpels in de kin die ontstaan door verhoogde spieractiviteit.

Overigens is het effect van het inspuiten van botulinetoxine altijd tijdelijk:  na 3-5 maanden is de injectie meestal uitgewerkt. Naarmate de behandeling vaker wordt gedaan, houdt de werking over het algemeen langer aan en hoeft de behandeling daarom minder vaak herhaald te worden. Wel is belangrijk om minimaal 3 maanden te wachten met een vervolgbehandeling. Wordt de behandeling namelijk te snel herhaald, dan is er een kans dat het lichaam ongevoelig voor de botulinetoxine gaat worden en dan helemaal niet meer werkt.

Neem contact op voor een gratis gezichtsanalyse