Afspraak maken? +31 (0)6 5517 2842

Kleiner koppie in dezelfde hoeveelheid huid

Kleiner koppie in dezelfde hoeveelheid huid

Sinds 1996  werkt dokter Lydia Boeken als complementair arts in haar praktijk de Amsterdam Kliniek. Het geven van adviezen omtrent voeding en het gebruik van voedingssupplementen vormen de basis van haar benadering. Het is zelfs mogelijk om een specifiek op de persoon afgestemd voedingsadvies samen te stellen door middel van een speciale bloedtest. “Je noemt dit orthomoleculaire geneeskunde en het mooie is dat je deze vorm van behandeling op verschillende manieren kunt toepassen. Zo kun je de orthomoleculaire geneeskunde gebruiken om bestaande klachten zoals chronische vermoeidheid, spastische dikkedarmklachten en eczeem aan te pakken, maar er zijn ook mensen die zeggen: ik ben gezond en wil dit graag zo houden. In dat geval kun je preventief heel zinnige dingen doen. Dit wordt ook wel anti-aging genoemd”.

Vanuit de anti-aging gedachte kwam op een gegeven moment de cosmetische geneeskunde om de hoek kijken. Op het eerste gezicht misschien een verrassende wending, maar eigenlijk ook wel een logische. “Een aantal vrouwelijke patiënten gaf aan dat ze, los van het bevorderen van hun gezondheid aan de binnenkant, er ook wel iets voor voelden om hun buitenkantje wat meer te ondersteunen.”

Het is bekend dat goede voeding, met de juiste combinatie voedingssupplementen, het verouderingsproces kan vertragen en ook de kwaliteit en schoonheid van de huid kan beïnvloeden. Maar vroeg of laat voldoet dit gewoon niet meer. “De meeste mensen realiseren zich niet dat gezichtsveroudering op verschillende niveaus plaatsvindt. Allereerst gaat de schedel krimpen. Gevolg: een kleiner koppie in dezelfde hoeveelheid huid. Deze situatie wordt versterkt, doordat de huid ook elasticiteit verliest waardoor er feitelijk nog meer huid over die schedel heen hangt dan ervoor. Voeg hieraan toe dat de talrijke vetkussentjes die her en der in het gezicht zitten, gaan slinken en naar beneden zakken, en je hebt nog minder “vulling” – vergelijk het een beetje met een tent waarvan het tentzeil gaat hangen en niet meer lekker strak blijft staan, omdat de tentstokken ingekort gaan worden. Gevolg: rimpels en vouwen die niet vanzelf zullen verdwijnen.” Overigens spelen factoren van buitenaf ook een belangrijke rol bij huidveroudering: zonneschade, roken en luchtverontreiniging versnellen het proces en kunnen het ontstaan van rimpels enorm bevorderen. Ook wordt de vorming van pigmentvlekken gestimuleerd, waardoor het gezicht er nog ouder uit gaat ziet.

Met eenvoudige, niet-chirurgische behandelingen kan de Amsterdam Kliniek helpen om de klok een beetje terug te draaien, waardoor je net iets zekerder in je vel gaat zitten. Zo kunnen met botox de zogenaamde dynamische rimpels die door een verhoogde spierspanning onder de huid ontstaan (zoals de frons en kraaienpootjes), veilig en simpel worden aangepakt. Rimpels op andere plaatsen worden daarentegen met fillers behandeld die de rimpels opvullen. En met behulp van zogenaamde cosmeceuticals (speciale huidverbeterende crèmes met biologisch actieve ingrediënten die niet alleen op maar ook in de huid werken) kunnen onder andere ook pigmentvlekken zeer effectief worden aangepakt. Wat trouwens opvalt is dat niet alleen vrouwen maar ook mannen in toenemende mate voor een cosmetische behandeling kiezen.

Maar cosmetische behandelingen zijn toch alleen bestemd voor de sterren en mensen met een grote portemonnee? “Niets is minder waar”, aldus dokter Lydia. “Natuurlijk is het zo dat je op een gegeven moment zo gek kunt doen als je zelf wilt – met alle financiële consequenties van dien – maar ook de gemiddelde Nederlander kan zich botox of fillers veroorloven. Zeker als je meeweegt dat een gemiddelde botoxinjectie minstens 3 tot 4 maanden effect geeft en fillers vaak rond 1 jaar bijven zitten. Vaak is het zo dat iemand aan zijn of haar gezicht dingen ziet die een ander niet per se hoeven te storen, maar waar ze zelf toch wel last van hebben. Mijn streven is om altijd op een zo natuurlijk mogelijke manier met zo min mogelijke gedoe iemand een stukje zelfvertrouwen terug te geven. Ik geloof overigens niet in voorhoofden die helemaal “weggebotoxed” zijn en er als een plank uitzien. Of onnatuurlijk opgeblazen lippen. De reactie van je beste vriendin moet zijn: “Wat zie jij er goed uit”, maar dan wel op een natuurlijke manier. Laat ik het nog scherper stellen: eigenlijk moet het zo zijn dat je, als je iemand tegenkomt die ik behandeld heb, dit gewoon niet als een behandeling herkent omdat het er zo natuurlijk uitziet. Dan weet ik: ik heb het goed gedaan!”

Voor meer informatie over onze cosmetische behandelingen, klik hier.

 

De Amsterdam Kliniek biedt een vrijblijvende gezichtsanalyse aan. Bel of email ons voor een gratis consult.

m. 0655172842
Mail: info@amsterdamkliniek.nl