Afspraak maken? +31 (0)6 5517 2842
Psoriasis

Psorinovo Behandeling

Continue

kwelling

Psoriasis is een huidaandoening die vele mensen kwelt. Smeren met zalven, lichttherapie en zelfs vakanties naar de Dode Zee behoren tot de meest gangbare behandelingen. Het grote probleem is dat de huidklachten over het algemeen binnen afzienbare tijd weer terugkomen als met deze behandelingen wordt gestopt. De Amsterdam Kliniek past reeds geruime tijd de Psorinovobehandeling toe, vaak met spectaculaire resultaten.

In januari 2007 heb ik een afspraak gemaakt met dokter Boeken. Ik ben in maart begonnen met de Psorinovo en in augustus was de psoriasis verdwenen. Ik kan niet vertellen hoe blij en gelukkig ik ben: nooit meer mijn hoofd en alle andere plekken insmeren.

Henny Hendriks, Nederhorst den Berg

Voordat ik met Psorinovo begon, beheerste psoriasis mijn leven. De jeuk hield mij iedere nacht uit mijn slaap, mijn schilferige en met kloven versierde voeten scheurden de lakens stuk. Huidartsen konden niets voor mij betekenen. Uiteindelijk begonnen met Psorinovo. Natuurlijk heeft het even geduurd voordat alles weg was, maar het ging in een razend tempo.

Marijke van Drunen, Koog aan de Zaan

Zo’n 5 jaar terug werd bij mij de diagnose artritis psoriatica gesteld. De hormoonzalf in combinatie met MTX zorgde voor vermindering van de klachten, maar tastte ook mijn weerstand aan. Ik vond dokter Lydia Boeken die ervaring had met Psorinovo, dat zeer beperkte bijwerkingen heeft en veel minder schadelijk is. Deze behandeling heeft mijn levenskwaliteit aanzienlijk verbeterd!

Jip van der Duin, Amsterdam

Sinds elf maanden ben ik bij u onder behandeling voor psoriasis en met een geweldig resultaat. Sinds enkele maanden ben ik helemaal schoon door het gebruik van het door u voorgeschreven medicijn Psorinovo. Hierbij wil ik u dankzeggen voor uw geweldige kennis en vakmanschap.

P. Smidts, Maarssen

Ik ben zeer tevreden over de begeleiding en Psorinovo. Ik gebruik dit medicijn ongeveer 4 jaar en ben 100% schoon. En dat na 5 jaar zalfjes en lichttherapie zonder enig succes.

Maarten Mooij, Assendelft

psorinovo behandeling

Het effect van

Psorinovo

Psorinovo is de merknaam voor dimethylfumaraat met vertraagde afgifte en wordt gemaakt uit fumaarzuur. Fumaarzuur is een stof die van nature in de cellen van het menselijk lichaam vóórkomt. Hoewel er vele theorieën over het ontstaan van psoriasis bestaan, is het laatste woord over de feitelijke oorzaak nog niet gezegd. Wel lijkt het erop dat bij mensen die psoriasis ontwikkelen, het lichaam om onduidelijke redenen niet in staat is voldoende fumaarzuur aan te maken. Hierdoor raken de huidcellen van slag en gaan deze zich abnormaal ontwikkelen. Psoriasis is hiervan het gevolg. Een andere theorie is het idee dat psoriasis een auto-immuunaandoening is waarbij het afweersysteem de huidcellen en hun normale ontwikkeling ontregelt.

Door nu volgens een bepaald protocol en gedurende een bepaalde periode Psorinovo te gebruiken, krijgen de cellen de kans hun evenwicht te hervinden en weer normale huidcellen te produceren. Het werkt tevens als een immuunmodulator en kalmeert het afweersysteem. Om het effect van een Psorinovobehandeling verder te ondersteunen, worden aanvullende dieetadviezen en voedingssupplementen voorgeschreven.

Extra

effecten

Sommige psoriasispatiënten ontwikkelen gewrichtsontstekingen (artritis psoriatica). Meer dan eens merken deze patiënten dat tijdens de behandeling met Psorinovo ook deze klachten verminderden of zelfs volledig verdwijnen. In een enkel geval blijkt psoriasis in grote mate beïnvloed te worden vanuit de voeding en kan er sprake zijn van (verborgen) voedselovergevoeligheden. De Amsterdam Kliniek is gespecialiseerd in het achterhalen van deze overgevoeligheden.

Interessant gegeven is het feit dat Psorinovo ook effectief blijkt te zijn bij de behandeling van lichen sclerosus, een huidaandoening van de geslachtsorganen die heftige jeuk en branderigheid veroorzaakt. Een meer recente ontwikkeling is het gebruik van Psorinovo bij de behandeling van multiple sclerose, een neurologische aandoening die gekenmerkt wordt door afbraak van de beschermlaag die de zenuwen omgeeft.

Overigens is de behandeling met Psorinovo feitelijk een reguliere therapie die door verrassend weinig dermatologen wordt toegepast.

integrale en cosmetische geneeskunde
Een afspraak maken bij de Amsterdam Kliniek?

Vragen

over de psorinovo behandeling?

naar de veelgestelde vragen

Deze pagina delen: