Afspraak maken? +31 (0)6 5517 2842
Orthomoleculaire

Geneeskunde

Gezondheid

op lange termijn

Optimale gezondheid kan behouden blijven en een breed scala aan ziekten kunnen verbeteren of zelfs genezen door het lichaam optimale hoeveelheden nutriënten (voedingsstoffen) te verschaffen. De orthomoleculaire geneeskunde betwist de visie die de reguliere geneeskunde erop nahoudt, namelijk dat we middels ons gewone dieet voldoende vitamines, mineralen en andere stoffen naar binnen krijgen die essentieel zijn voor de gezondheid op de lange termijn.

Na een dieet & supplementen van 3 maanden, kreeg ik een kleine terugval. Toen weer een maand doorgegaan met het dieet en het resultaat is verbluffend. Geen enkele jeuk meer en ik zit vol energie. Iets wat ik in jaren niet meer heb kunnen zeggen. Behandelingen door huisarts en dermatologen hielpen soms even, maar nooit zonder blijvend resultaat. De behandelingen in jullie kliniek waren tot volle tevredenheid.

Hans Valkenburg, Arnhem

Ik wilde een poging wagen om te zien of er iets aan mijn zeldzame huidziekte ichthyosis te doen was. Met 3 maanden dieet en daarbij veel vitaminen achter de rug ben ik compleet verrast: ik voel me zoveel fitter en wat nog meer opvalt is, dat mijn huid veel minder schilfers aanmaakt. Ik ben erg te spreken over de zorgvuldige en plezierige behandeling in de Amsterdam Kliniek. Lydia bedankt!

Det Matermann, Hall

Een paar jaar geleden ben ik door u behandeld en het dieet plus de voedingssupplementen hebben mijn vermoeidheid en allergische reacties heel effectief verminderd. Uw voedseltest heeft mijn leven veranderd. Met heel veel dank.

Nathalie Bardsley, Verenigd Koninkrijk

Mijn broer, zus en ik willen u nog bedanken voor al uw hulp tijdens de ziekte van mijn moeder. Ze had erg veel vertrouwen in u en ik weet zeker dat ze, dankzij uw spullen, veel langer heeft geleefd dan dat ze anders had gedaan. We hebben nu nog een aantal leuke dingen met haar kunnen doen, omdat zij zich lange tijd ook zo goed voelde. Nogmaals onze hartelijke dank!

Naam bekend bij de Amsterdam Kliniek

Orthomoleculaire geneeskunde Amsterdam Kliniek

Voorkómt

& Herstelt

De orthomoleculaire geneeskunde werd in eerste instantie ontwikkeld door tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling, en berust op het in therapeutische hoeveelheden toedienen van stoffen die van nature in het lichaam voorkomen, zoals vitamines, mineralen, sporenelementen, enzymen, aminozuren, etc. Orthomoleculair bezien is het gebruik van megadoseringen (zeer hoge doseringen) vitamines zeer gangbaar. De orthomoleculaire geneeskunde gaat er namelijk vanuit dat ons lichaam aan zoveel schadelijke invloeden blootgesteld wordt (tabaksrook, milieuverontreiniging, kant-en-klare voeding, etc.) dat de hoeveelheid voedingsstoffen die we middels ons gewone dieet binnenkrijgen, niet voldoende is om de gezondheid voldoende op peil te houden.

De orthomoleculaire geneeskunde kan worden ingezet bij de behandeling van talloze ziekten, variërend van aderverkalking tot kanker. Het kan ook preventief worden toegepast als belangrijke bescherming tegen degeneratieve aandoeningen zoals slijtage en versnelde veroudering, waarmee een bijdrage aan anti-aging wordt geleverd. Daarnaast kan de orthomoleculaire geneeskunde helpen de gezondheid te optimaliseren door het afweersysteem te stimuleren. Indien gewenst kan een behandeling met bio-identieke hormonen succesvol worden geïntegreerd.

Essentiële

Vitamines

Bepaalde vitamines, zoals vitamine C, kunnen zowel oraal als intraveneus worden toegediend. Voordeel van intraveneuze toediening is dat zeer hoge doseringen, die met name gebruikt worden bij het bestrijden van infecties en bij complementaire kankerbehandelingen, gemakkelijker kunnen worden gegeven. Een ander voordeel is dat het maagdarmkanaal wordt omzeild. Dit garandeert dat de vitamine volledig in de bloedbaan terechtkomt, zonder verlies via ontlasting of urine.

Nadeel van intraveneuze behandelingen is dat deze omslachtig en prijzig zijn. De ontwikkeling van orale liposomale vitamines is een enorme uitkomst gebleken. Liposomale vitamines zitten ingepakt in kleine vetbolletjes waardoor deze zeer efficiënt door de darmwand kunnen worden opgenomen. Uit studies blijkt dat de concentratie liposomale vitamine C in het bloed vrijwel gelijk is aan die bij intraveneuze toediening.

Orthomoleculaire behandeling
Een afspraak maken bij de Amsterdam Kliniek?

Vragen

over Orthomoleculaire Geneeskunde?

naar de veelgestelde vragen

Deze pagina delen: