Afspraak maken? +31 (0)6 5517 2842
Zon

Bescherming

Schadelijke

straling

De ultraviolette (UV) straling die door de zon wordt uitgezonden, kan de huid aanzienlijk beschadigen. Daarom is zonbescherming zo belangrijk. Eén van de schadelijke golflengtes UV-B beïvloedt de oppervlakkige huidlagen en is verantwoordelijk voor zonnebrand, pigmentvlekken en huidkanker. Een andere golflengte UV-A bereikt vooral de diepere huidlagen en zorgt voor afbraak van collageen en elastine, stoffen die de huid stevigheid en elasticiteit geven. UV-A kan ook huidkanker veroorzaken.

Zelfs op bewolkte dagen is adequate bescherming essentieel, aangezien 40% van de schadelijke straling evengoed wordt door een bewolkte lucht kan worden doorgelaten.

zonbescherming amsterdam kliniek SkinCeuticals
Sorry, no posts matched your criteria.
zonbescherming amsterdam kliniek skinceuticals

Sun Protection

Factor

Sun Protection Factor (SPF) bepaalt de sterkte van de filter in een zonnebrandlotion. Een SPF van 15 wordt als minimale bescherming aanbevolen. Meer gevoelige huidtypes hebben een veel sterkere filter nodig.

Het is goed te weten dat de meeste zonnebrandlotions alleen een SPF bevatten die UV-B blokkeren, terwijl UV-A gewoon wordt doorgelaten. Daarom is het essentieel een product te kiezen dat tegen beide beschermt.

De Amsterdam Kliniek werkt met SkinCeuticals gezichtsproducten (zie cosmeceuticals). In de loop der tijd heeft SkinCeuticals een uitgebreid productarsenaal ontwikkeld. Hun zonnebrandcrème biedt bij uitstek superieure bescherming.

Neem contact op voor een gratis gezichtsanalyse