Afspraak maken? +31 (0)6 5517 2842
Veelgestelde vragen

Orthomoleculaire ondersteuning bij kanker

Dekt mijn ziektekostenverzekering orthomoleculaire ondersteuning bij kanker door de Amsterdam Kliniek?

Dit hangt van uw verzekeraar af. U dient in ieder geval een aanvullend pakket te hebben, want een basisverzekering alleen is per definitie niet voldoende. Een aantal verzekeraars vergoedt gedeeltelijk, de tijden dat alles werd vergoed zijn helaas definitief voorbij. Dokter Boeken is lid van de Artsenvereniging voor Integrale Geneeskunde (AVIG)) en de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG). Het is zinnig om dit te noemen wanneer u bij uw verzekeraar informeert, aangezien lidmaatschap van het AVIG en/of MBOG een eventuele vergoeding meer waarschijnlijk maakt.

Mijn specialist zegt dat ik mijn normale kankerbehandeling niet moet combineren met voedingssupplementen. Is dat dan gevaarlijk?

Nee. Sommige specialisten zijn eenvoudigweg uit onwetendheid tegen het gebruik van voedingssupplementen. Uitzondering hierop zou kunnen zijn dat een bepaald voedingssupplement een behandeling zou kunnen tegenwerken, maar dit komt zeer zelden voor.

Waarom zet mijn specialist me niet op een speciaal dieet?

Omdat de meeste specialisten niet het stanpunt bezigen dat dieet of voeding enige invloed op kanker of het afweersysteem kan hebben. De orthomoleculaire gedachte daarentegen is: je bent in ieder geval deels wat je eet.

Waarom zou ik een orthomoleculaire behandeling gaan doen als ik al een gewone kankerbehandeling onderga?

Allereerst kan de orthomoleculaire geneeskunde het effect van een gewone behandeling ondersteunen. Ten tweede ervaren patiënten vaak minder bijwerkingen van hun reguliere behandelingen. En tenslotte kan een orthomoleculaire behandeling ook op zichzelf een antikankereffect uitoefenen.